Wie ben ik?

Even voorstellen… Ik ben Barbara Deryckere, geboren in 1975. Ik ben getrouwd en heb een zoon en een dochter. Ik heb een bachelordiploma Gezinswetenschappen en een masterdiploma Seksuologie. Ik werk sinds 2010 als coördinator van een sociale dienst en combineer dat met Vinga, mijn eigen therapiepraktijk. Ik blijf me continu bijscholen: ik heb de vierjarige opleiding Relatie- en Gezinstherapie van Rapunzel vzw afgerond in maart 2020.

Mijn stijl is warm, empathisch, open (zonder oordeel), direct, enthousiast en met een vleugje humor.

Ik wil als therapeut een vuurtoren zijn die geduldig de wacht houdt en altijd de weg naar de veilige haven wijst, ook al is het aardedonker buiten.

Ik sta open voor alle koppels, ongeacht hun levensstijl of seksuele voorkeur. Ook taalgemengde koppels (Frans-Nederlands of Engels-Nederlands) zijn welkom.

Mijn achtergrondkader is geïnspireerd door verschillende stromingen en auteurs. Ik noem het een mix van systeemtheorie (Peter Rober), cliëntgerichte psychologie (Irvin D. Yalom), emotionally focused therapy (Sue Johnson), maar ook psychoanalytisch geïnspireerd, zoals Dirk De Wachter en Paul Verhaeghe. Binnen het terrein van de Seksuologie zijn Esther Perel en Peggy Kleinplatz mijn grote inspiratiebronnen.